Product Owner – Data & Analytics

Vind je werken met en ondersteunen van teams belangrijk? Hecht je veel belang aan een collectieve mindset en verantwoordelijkheid en begrijp je dat het woord ‘samen’ betekenis heeft op alle niveaus? Sta je bovendien stevig genoeg in je schoenen om confrontaties aan te gaan en op te lossen? Is ‘plannen’ en het opvolgen van die planning heel gewoon voor jou en wil je je eveneens verdiepen in de functionele aspecten van de te realiseren features? Dan ben jij de persoon die we zoeken!

Als product owner maak je deel uit van het Data & Analytics-team van Argenta, dat zich bezighoudt met het verzamelen, structureren en beheren van gegevens in een centrale datawarehouse, zodat ze in de juiste vorm beschikbaar zijn voor de juiste belanghebbenden binnen de Argenta-familie.

Je begeleidt development teams volgens de Agile Scrum methodologie in de uitbouw van een nieuwe Enterprise Data Warehouse: CIVL (Centrale InformatieVoorzieningsLaag). Die is opgebouwd volgens moderne architecturale principes en werkt met Data Vault Modeling (voor de aansluiting van bronnen) en met dimensioneel modelleren (voor de afnames).

Je focus ligt op het inhoudelijk duidelijk maken van wat er verwacht wordt en het prioriteren van de verschillende features voor het team. Je helpt hen bij het vastleggen van hun planning en zorgt voor een duidelijke communicatie richting de stakeholders over de gemaakte vorderingen en eventuele functionele problemen. Neem het van ons aan, een zeer proactieve rol met heel wat afwisseling!
 

Wat je precies doet?

 • Je bent verantwoordelijk voor het aansluiten van verschillende bronnen en afnames richting verschillende systemen of belanghebbenden vanuit een agile methodiek.
 • Je vertegenwoordigt de stem van de klant (business teams) in nauwe samenwerking met de betrokken development teams, teneinde de juiste data netjes onder beheer te brengen en ter beschikking te stellen.
 • Onze projecten en Epics worden met jou en het team uitgewerkt tot features en stories. Door het in kaart brengen van de juiste klant- en servicebehoeften en het vertalen naar de correcte functionele en niet-functionele vereisten, zorg je ervoor dat onze producten en oplossingen blijvend up-to-date, stabiel en kwaliteitsvol in productie staan of gebruikt kunnen worden.
 • Je rapporteert over de activiteiten binnen onze eigen ART en Shared Service over de voortgang van de activiteiten, issues en risico’s en de algemene werking van het team.
 • Je vormt een tandem met de scrum master, om samen met je team waarde te creëren voor de productteams van Argenta.
 • Je bent verantwoordelijk voor de planning en de capaciteit binnen jouw team. Bovendien coach en ondersteun je je team in het autonoom opnemen van taken en werkt samen met hen aan verbeteringen die de efficiëntie en kwaliteit verhogen. Jouw leidende rol is van groot belang om de roadmap en productopvolging aan te sturen en samen met het team op te nemen.

Je persoonlijkheid

Jezelf zijn staat centraal bij Argenta en in ons team. Samenwerken in een aangename sfeer met respect voor de collega’s staat hoog in ons vaandel. Eenvoud en efficiëntie is waar we voor gaan.

Luisteren naar collega’s vinden we vanzelfsprekend. Teamspelers hebben dan ook een streepje voor. In het Data & Analytics-team houden we beide voeten stevig op de grond en met een pragmatische aanpak houden we onze omgeving maximaal beschikbaar en veilig.

Als product owner ben je constructief en praktisch aangelegd en kun je goed plannen, organiseren en coördineren binnen een complexe ICT-infrastructuur. Daarnaast beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden en weet je je stakeholders op een vriendelijke, respectvolle manier te benaderen. Ten slotte schrikt het jou niet af om ownership te nemen en wil je graag je eigen loopbaan uitbouwen.

Je theoretische bagage

 • Je behaalde een bachelor- of masterdiploma in een ICT- of financieel gerelateerde richting, of gelijkwaardig door ervaring.
 • Je deed al ervaring op als product owner en hebt bovendien ervaring in de ruime wereld van datawarehouses.
 • Je beschikt over een goede kennis van Oracle Database en bijhorende toepassingen en beheerproducten.
 • Je hebt minstens een basiskennis van SQL.
 • Ervaring in de Agile (SAFe) werking in teamverband (inclusief de concepten) is een pluspunt.
 • Agile tools zoals Jira en Confluence zijn je niet vreemd.
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is noodzakelijk.

Er zijn 101 redenen om voor Argenta te werken. Deze vacature is te kort om ze allemaal op te sommen maar dit willen we je zeker al meegeven:

 • Werken bij Argenta is werken bij een duurzame werkgever in hartje Antwerpen.
 • Je voelt je meteen welkom bij ons. Je komt terecht bij fantastische collega’s die klaarstaan om je te helpen.
 • We luisteren naar jou en investeren in je carrière. Zo krijgt je talent alle kansen. Maar niet ten koste van alles. Bij Argenta heb je ook nog tijd voor wat anders. Gezonde groei, noemen we dat. 

Ontdek alle 101 redenen om voor Argenta te werken

 En het financiële plaatje?

 • Een contract van onbepaalde duur
 • Een marktconforme brutoverloning
 • Maaltijdcheques
 • Groepsverzekering
 • Hospitalisatieverzekering
 • Cafetariaplan (je kunt het bedrag van je 13de maand inzetten om aan voordelige voorwaarden bijvoorbeeld een nieuwe fiets, een nieuwe smartphone of extra verlofdagen aan te kopen)

Heb je een vraag over deze vacature? Stuur dan een mailtje naar Karine Geurts via jobs@argenta.be.
Wil jij onze nieuwe product owner worden? Solliciteer dan snel online!