Infrastructure QA Engineer (SRE)

Het Service Introduction Center (SIC) bewaakt de technische kwaliteit van de bij Smals ontwikkelde softwaretoepassingen. In het bijzonder valideert het team de performantie en stabiliteit van de toepassingen alvorens ze in productie worden genomen. Het team voert ook opdrachten uit als reviews van de architectuur, analyse van incidenten in de productieomgeving, begeleiding bij projecten, technische opleidingen voor de teams, en ontwikkelen van ondersteunende tools. Steeds vaker komt ook de vraag naar het toepassen van deze expertise en methodologie op infrastructuurdiensten. Het SIC team wil zijn capaciteit in dat domein versterken.

  • Als Infrastructure QA Engineer werk je nauw samen met projectteams en infrastructuurteams. Door de filosofie van SRE (Site Reliability Engineering) toe te passen, kan je zowel vanuit het "dev"-standpunt als het "ops"-standpunt redeneren.
  • In de designfase van een project geef je adviezen die de performantie, de stabiliteit en/of de robuustheid van systemen moeten waarboren.
  • Je bepaalt mee de nodige testen en testomgeving om eventuele problemen met de performantie, de stabiliteit en/of de robuustheid van systemen op te sporen.
  • Je implementeert de testen met behulp van tooling die is aangepast aan het systeem dat getest wordt. Als er mock services of bijkomende tooling nodig zijn, implementeer je die ook (hetzij door eigen ontwikkeling, hetzij door bestaande tools te integreren in de testomgeving).
  • In andere gevallen voer je de testen niet zelf uit, maar werk je samen met infrastructuurteams voor de definitie, uitvoering en analyse van hun testen.
  • Je analyseert de resultaten kritisch en met oog voor detail.
  • Bij eventuele problemen, vastgesteld tijdens de testen of in productie, doe je bijkomend onderzoek naar de oorzaak en werk je samen met de betrokken teams om het probleem op te lossen. Dit zijn onderzoeken achteraf: het SIC-team heeft geen operationele rol.
  • Je rapporteert mondeling en schriftelijk over de testresultaten, vaststellingen en aanbevelingen

Profiel

  • Je behaalde een masterdiploma Informatica en hebt ten minste 3 jaar ervaring in een infrastructure-engineeringrol. Samenwerken met de eindgebruiker van de infrastructuur, bv. een ontwikkelteam, is niet nieuw voor jou.
  • Door je vlotte communicatie met de verschillende teams kun je jouw oplossingen ingang doen vinden en kun je ondersteuning bieden aan zowel ontwikkelaars als infrastructuurteams om de performantie, de stabiliteit en de robuustheid van toepassingen en diensten te verbeteren.
  • In lijn met de SRE-filosofie werk je actief mee aan een visie waarbij frictie tussen “dev” en “ops” verminderd wordt, en samenwerking en wederzijds begrip bevorderd worden.
  • Je bent vertrouwd met de meeste van de volgende domeinen: Linux-servers, netwerkconcepten en netwerkveiligheid (Routing, Firewalling, Load Balancers, Reverse Proxies, Wireshark), virtualisatiemechanismen (VMware, OpenStack), storage (block, file, object), containerisatiemechanismen (OpenShift/Kubernetes, Docker), cloudinfrastructuurconcepten (PaaS, IaaS, Configuration Management: Ansible, Puppet), SQL-databases (PostgreSQL), Git, Bash scripting.
  • Al enige ervaring met Windows Server, Microsoft SQL Server, Oracle DB, Java-toepassingsservers (JBOSS EAP, Springboot), Python en/of Load Testing & Performance Tuning is een pluspunt.
  • Je hebt een sterke interesse in automatiseren en cloud-technologie. Je wil indien nodig je scripting skills optillen naar een hoger niveau dan een eenvoudig automatisatiescript door het leren toepassen van methoden die ook bij zuivere softwareontwikkeling gebruikt worden.
  • Je werkt op gestructureerde wijze en onderneemt de nodige acties om resultaten te boeken. Je neemt initiatief en je pakt je taken aan met de nodige efficiëntie en verantwoordelijkheidszin.
  • Tot slot heb je een passieve kennis van het Frans en kan je werken op basis van Engelstalige documenten.

Aanbod

Bij Smals bouw je mee aan complexe ICT-services die een rol gaan spelen in de hele samenleving. Zowel in application development als in ICT infrastructure of ondersteunende diensten is opleiding, specialisatie en carrière mogelijk. ICT for Society wordt daarnaast geflankeerd door een nadrukkelijke balans tussen werk en leven, marktconforme lonen, een hospitalisatieverzekering, 2e pensioenpijler, maaltijdcheques en telewerk. Smals betaalt het openbaar vervoer 100% terug en zorgt voor maximaal bereikbare kantoren. Bovendien voert Smals een gelijkekansenbeleid.