Head of Data & Analytics for Retail Customers | Brussel

Wat houdt de job in?

Bij Digital & Data is het departement Data & Analytics belast met de ontwikkeling en de implementatie van de visie inzake Data: waarde creëren voor onze klanten en voor Belfius, processen optimaliseren die gebaseerd zijn op gegevens en op Artificiële Intelligentie als standaard voor de bank en de verzekeringen, nieuwe cockpits tot stand brengen ter vervanging van de vele bestaande reportings en het Corporate Data Platform beheren, dat een unieke centrale bron wordt voor ruwe en uitgebreide fijnmazige gegevens.

Het Transformation Team Data & Analytics Individuals moet zorgen voor de transformatie van de data voor individuals, en de ambities van de strategie 2025 en de commerciële inkomsten van Digital & Private Business & Retail ondersteunen via:

 • (geautomatiseerde) rapporten en geavanceerde insights over klanten, gebaseerd op duidelijk beheerde gegevens

 • de implementatie en de automatisering van de targeting naar de Private Business Retail klanten

 • de optimalisering van de klantbeleving en van het commercieel rendement gekoppeld aan de innovaties en de projecten die bestemd zijn voor onze klanten

Dat alles vanuit de invalshoek van Privacy By Default & Privacy By Design.

Het multifunctionele team omvat o.m. “data engineers”, "data scientists", "digital analysts", "engagement programmers" en "data analysts".

Verantwoordelijkheden

 • Zorgen voor de Transformation data voor individuele klanten door redundanties weg te werken en door synergie tot stand te brengen om efficiënter te zijn, door duidelijk beheerde gegevens te gebruiken bovenop een sourcing die ondersteund wordt door een Corporate Data Platform als uniek toegangspunt tot de gegevens en door de gegevens beschikbaar te maken voor alle strategische domeinen via geïndustrialiseerde cockpits.
 • Het ontwikkelen en dragen van en communiceren over de Data & Analytics-strategie en de analytische cultuur promoten bij de contactpersonen buiten de afdeling D&A (Digital Sales, Marketing producten & Segmenten en de distributie via het kantorennet) ter aanmoediging van het systematisch gebruik van de kwantitatieve analyse als basis voor de beslissing (>< intuïtie).
 • Een visie ontwikkelen inzake Targeting, het commercieel plan implementeren (focus op de automatisering) en toezien op een voortdurende optimalisatie van het commercieel plan inzake customer targeting, de lessons learned tussen de diverse domeinen bundelen. Zorgen voor de coördinatie van het beleid inzake de contacten met de klanten om te zorgen voor een optimale klantbeleving naar de frequentie en de inhoud van het commercieel aanbod of de service.
 • De relevante analysethema's aansturen om de segmenten met potentieel te identificeren en zo het marktaandeel van de producten te vergroten en ook te zorgen voor een groter aandeel van de verkoop via de digitale kanalen (bv.: zorgen voor een gedetailleerd inzicht in het spaar- en beleggingsgedrag en het verloop van de klanten om aan elk van hen op het juiste moment het juiste aanbod te doen).
 • Het coördineren en op zich nemen van de transversale verantwoordelijkheden over de 3 teams, zoeken naar synergiemogelijkheden tussen de diverse domeinen om een "state of the art" analytische entiteit tot stand te brengen.
 • Een team beheren van ongeveer 40 personen verdeeld over 3 teams, in staat zijn tot interactie met heel specifieke profielen zoals data scientists. De ondernemingsgeest en het zoeken naar vernieuwende ideeën inzake data, het beheren van de omschakeling naar nieuwe technologie en tools en de nieuwe markttrends.

Profiel

 • Als leider van het team bent u in staat de verandering te leiden, zowel binnen het team als t.a.v. de diverse stakeholders.

 • U beschikt over analytische vaardigheden en bent in staat de projecten in dienst te stellen van de verwezenlijkingen van de business en de verwachte resultaten te leveren.

 • Voorafgaande ervaring op het vlak van de strategische marketing, gegevensanalyse en in de financiële sector vormt een troef.

 • Drietalig NL/FR/EN.

Aanbod

Bij Belfius willen wij Meaningful & Inspiring zijn voor de Belgische samenleving en jij kan ons helpen om het verschil te maken.
Wij hechten er veel belang aan dat elke medewerker privéleven en werk goed met elkaar kan combineren. Zo is onze bedrijfscultuur in de eerste plaats gebaseerd op vertrouwen en autonomie en hebben we een hybride manier van werken ingevoerd, “Home Based” genaamd, die berust op een gezond evenwicht tussen telewerk en ‘onsite’ werken op kantoor. Als nieuwe medewerker word jij automatisch aangeworven met dit statuut. Concreet werk jij thuis gedurende het grootste deel van je werktijd, en combineer je dat telewerk met aanwezigheid op de werkplek, m.a.w. onze hoofdzetel of een regionale zetel, afhankelijk van de behoeften van de dienst en met het oog op de instandhouding van onder meer een goede samenwerking met je chef, je collega’s, je transversale contacten enz.
De hoofdzetels en de regionale zetels zijn gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Kom je naar kantoor werken? Begin dan je werkdag op de hoofdzetel met een trainingssessie in de Belfius Workout, de fitnessruimte made@belfius, gebruik 's middags een gezonde lunch in een van onze bedrijfsrestaurants of in The Village, waar je eveneens informele vergaderingen kan houden met collega's bij een koffie of een kleine versnapering.
Neem je loopbaan in eigen handen en maak gebruik van de mogelijkheden tot individuele ontwikkeling die je worden aangeboden door de Belfius Academy. Als werkgever investeren wij in de ontwikkeling van leadership. Voorts zijn diversiteit en gelijke kansen in onze ogen belangrijke waarden.
We bieden je bovendien een aantrekkelijk loonpakket aan dat je ten dele zelf kan samenstellen volgens je eigen behoeften, met daarbovenop tal van bovenwettelijke voordelen zoals een groepsverzekering, een hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, een abonnement op het openbaar vervoer, een korting op bank- en verzekeringsproducten enz.