Feature Designer Customer, Contracts, Accounts & Employee Data | Brussel

Wat houdt de job in?

Spreek je over een bank, dan denk je in eerste instantie aan de producten die zij aanbiedt zoals betaalmiddelen, beleggingen,  kredieten, …
Maar de basis van een bank zijn  de klanten die een optimale dienstverlening verwachten van gemotiveerde en gedreven medewerkers hierbij ondersteund door efficiënte processen.
En dit in een omgeving waarbij digitalisering van processen en exploitatie van een veelheid aan gegevens een belangrijke bouwsteen zijn voor de verdere evolutie.

Wil jij deel uitmaken in deze evoluties om onze klantenrelaties nog beter te ondersteunen, om te ontdekken hoe je data maximaal kan exploiteren ?
Wil je actief bijdragen aan de strategische ambities van Belfius ?
En zo een gevarieerde carrière uitbouwen in een dynamische omgeving samen met gedreven collega’s ?

Sluit je dan aan bij de centraal project office van Belfius waar je start in het domein “Customers, Contracts and Accounts”.

Wij beheren projecten die een impact hebben op de referentiële systemen van de bank zoals het beheer van de klanten, rekeningen en HR systemen. 
Hiermee nemen wij een centrale plaats in binnen Digital programs.
Als feature designer verzeker je het beheer van projecten, vanaf de conceptie en haalbaarheidsstudie tot de realisatie ervan.
Je zal actief meewerken aan de optimalisaties van processen en ondersteunt de verschillende stakeholders bij de realisatie van hun behoeften.
Hierbij draag je een end-to-end verantwoordelijkheid voor een correcte implementatie en stuur je ook het betrokken projectteam aan.
Door de transversale plaats die het domein inneemt in de bank, leer je de bank ook in een zeer brede context kennen en zal je ook zeer actief samenwerken met de verschillende stakeholders in een project zoals de verschillende operationele afdelingen, IT, legal, compliance, marketing, communicatie, data, risk enz.
Verder kom je, in functie van het project, in contact met een aantal externe entiteiten of neem je deel aan een aantal externe werkgroepen.

Tot jouw taken horen :

In samenwerking met de stakeholders in het project :

 • Werk je de projectideeën verder uit en zorg je ervoor dat de scope van het project volledig is en dat de impacten op de verschillende business processen en IT systemen in rekening worden genomen.
 • Maak je de actieplannen en analyses op en verzeker je de opvolging en pilotage ervan om zo de correcte, tijdige en kwalitatieve oplevering van het project te kunnen verzekeren.
 • Zorg je dat analyses de validatie krijgen van de verschillende stakeholders.
 • Identificeer je en beheers je de risico’s van het project.
 • Neem je de verantwoordelijkheid voor de praktische implementatie van het project (organisatie en opvolging van de testen, informatie verstrekken aan de verschillende stakeholders, rapportering , vorming van medewerkers en opstart van het nieuwe systeem).
 • Neem je de nodige initiatieven voor de rapportering naar de verschillende stakeholders.
 • Neem je de verantwoordelijkheid voor het opzetten van een correcte project governance.

Profiel

 • Universitaire opleiding of gelijkwaardig door ervaring.
 • Je kan autonoom functioneren en legt makkelijk contacten.
 • Je bent flexibel en het schrikt je niet af om te “multitasken”.
 • Je bent een teamplayer waarbij motiveren en challengen van de projectmedewerkers jou eigen zijn (functioneel leidershap).
 • Je kan makkelijk een vergadering faciliteren : tonen van de nodige luistervaardigheid, aanpakken van conflicten, objectivering, onderhandelen waar nodig, zich inleven is de verschillende belangen van de deelnemers.
 • Je bent analytisch ingesteld en beschikt over de nodige organisatorische vaardigheden.
 • Je werkt resultaatgericht en methodisch.
 • Je beschikt over de nodige overtuigingskracht.
 • Je bent sterk communicatief zowel schriftelijk als mondeling.
 • Je wil je niet “vastpinnen” binnen een bepaald domein, maar je staat er ook voor open om projecten op te nemen buiten de perimeter van de referentiële systemen.
 • Tweetalig en goede kennis van het Engels.
 • Kennis van regelgeving rond onboarding van klanten, projectmethodologie (Agile) en projectervaring vormen een troef.

Aanbod

Bij Belfius willen wij Meaningful & Inspiring zijn voor de Belgische samenleving en jij kan ons helpen om het verschil te maken.
Wij hechten er veel belang aan dat elke medewerker privéleven en werk goed met elkaar kan combineren. Zo is onze bedrijfscultuur in de eerste plaats gebaseerd op vertrouwen en autonomie en hebben we een hybride manier van werken ingevoerd, “Home Based” genaamd, die berust op een gezond evenwicht tussen telewerk en ‘onsite’ werken op kantoor. Als nieuwe medewerker word jij automatisch aangeworven met dit statuut. Concreet werk jij thuis gedurende het grootste deel van je werktijd, en combineer je dat telewerk met aanwezigheid op de werkplek, m.a.w. onze hoofdzetel of een regionale zetel, afhankelijk van de behoeften van de dienst en met het oog op de instandhouding van onder meer een goede samenwerking met je chef, je collega’s, je transversale contacten enz.
De hoofdzetels en de regionale zetels zijn gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Kom je naar kantoor werken? Begin dan je werkdag op de hoofdzetel met een trainingssessie in de Belfius Workout, de fitnessruimte made@belfius, gebruik 's middags een gezonde lunch in een van onze bedrijfsrestaurants of in The Village, waar je eveneens informele vergaderingen kan houden met collega's bij een koffie of een kleine versnapering.
Neem je loopbaan in eigen handen en maak gebruik van de mogelijkheden tot individuele ontwikkeling die je worden aangeboden door de Belfius Academy. Als werkgever investeren wij in de ontwikkeling van leadership. Voorts zijn diversiteit en gelijke kansen in onze ogen belangrijke waarden.
We bieden je bovendien een aantrekkelijk loonpakket aan dat je ten dele zelf kan samenstellen volgens je eigen behoeften, met daarbovenop tal van bovenwettelijke voordelen zoals een groepsverzekering, een hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, een abonnement op het openbaar vervoer, een korting op bank- en verzekeringsproducten enz.